fbpx
bewonersportal_8

Afvalinzameling

Afvalverwerkingsbedrijf Cyclus neemt voor Gemeente Gouda de zorg voor de afvalinzameling uit handen. De wijk Westergouwe heeft ondergrondse containers voor restafval en opstelplaatsen voor papier, GFT en plastic. Bekijk de digitale afvalkalender.

Als bewoner krijgt u van Cyclus een afvalpas en containers. Bewoners van een koopwoning of een vrije kavel dienen zelf contact op te nemen met Cyclus om de afvalpas en containers aan te vragen, dit duurt circa 1 werkweek. Bij de huurwoningen verzorgt Woonpartners dit.

Belangrijk: U krijgt van Cyclus een afvalpas voor de ondergrondse container en 2 afvalcontainers (voor GFT en papier), nadat u deze heeft aangevraagd. Hiervoor belt u met de klantenservice: 0182-547500. Nadat u de afspraak gemaakt heeft krijgt u van Cyclus automatisch uw afvalpas (ondergrondse containers) thuis gestuurd met alle aanvullende informatie over de afvalinzameling. De containers worden bij u thuis afgeleverd. 

Afvalkalender

In Westergouwe wordt het afval op de volgende wijze opgehaald (mogelijke afwijking bij feestdagen):

  • GFT-afval met een groene afvalcontainer: woensdag in de even weken op de opstelplaatsen
  • Papier met een afvalcontainer met blauw deksel: dinsdag in de oneven weken op de opstelplaatsen
  • Plastic, metaal en karton in plastic zakken: elke donderdag op de opstelplaatsen
  • Restafval in ondergrondse containers (met uw persoonlijke pas)
  • Glas en papier in de ondergrondse containers bij de parkeerplaats bij de Tijdelijke Voorzieningen (Kindcentrum)
  • Al het overige en grove afval (dozen, meubilair etc) dient u zelf naar het afvalbrengstation aan de Goudkade 23 te brengen. Het storten van afval naast de containers is strafbaar. Samen maken we van Westergouwe een mooie wijk!

Grof afval

Daarnaast beheert Cyclus ook het afvalbrengstation aan de Goudkade 23. Hier kunt u met uw grove afval naar toe. Informatie over openingstijden, adressen en aanlevervoorwaarden kunt u nalezen op de website van cyclus of bel (0182) 547 500 op werkdagen tussen 7.30 en 17.00 uur. U kunt ook een e-mail sturen aan info@cyclusnv.nl

Plekken in de wijk

Op de onderstaande kaarten vindt u de locaties van de opstelplaatsen voor containers (tijdens inzameldagen) en de ondergrondse containers. Het is mogelijk dat op Eiland I en Eiland II de opstelplaatsen en ondergrondse containers nog niet gerealiseerd zijn. Hiervoor vragen we u:

  • uw containers/ plastic kunt u dan op de dag van de inzameling aanbieden aan de kop van uw straat;
  • uw zakken met restafval te deponeren op een andere ondergrondse container in de wijk. U krijgt van Cyclus een andere locatie toegewezen;
  • op de hoogte te blijven via de nieuws-pagina. Dank voor uw begrip!

170124_WG-I_T3_afvalkaart

Onderstaande tekeningen zijn nog niet uitgevoerd. Bekijk de nieuws-pagina voor updates.

171016_WGI_EI_ afvalkaart

170124_WGI_EII_afvalkaart3