fbpx

Veel gestelde vragen

Hieronder treft u antwoorden op veel gestelde vragen. Staat uw vraag er niet tussen, mail hem dan naar projectbureau@westergouwe.nl.

Hoe wordt er afval ingezameld in Westergouwe?

Gemeente Gouda is verantwoordelijk voor de gescheiden inzameling van een grote diversiteit aan afvalstromen, waaronder gft- (groente/fruit/tuin), papier en karton, glas, textiel, plastic, elektrische apparaten, klein chemisch afval en grof huishoudelijk afval. Afvalverwerkingsbedrijf Cyclus neemt voor Gemeente Gouda de zorg voor deze inzameling uit handen. Bekijk uitgebreide informatie over de afvalinzameling.

 

Wanneer wordt er gebouwd?

U woont in 1 van de eerste woningen in Westergouwe-I. Westergouwe is straks een wijk van zo’n 4.000 woningen. De bouw gebeurt in fases, tot 2018 bouwen we aan Westergouwe-I, met zo’n 470 woningen. Er zijn dus volop bouwactiviteiten, deze vinden overdag plaats.

De voorbereidingen voor Westergouwe-II zijn inmiddels gestart. Kijk wanneer er bouwactiviteiten van start gaan in de kalender.

Waar kan ik een melding doen?

U kunt hier een melding doen over uw woonomgeving in Westergouwe. Denk bijvoorbeeld aan kapotte straatverlichting, onderhoud van groen, straten en speelplekken. Uw bericht wordt door de beheerder in behandeling genomen.

Wat zijn de openingstijden van Informatiecentrum Westergouwe?

Het Informatiecentrum Westergouwe is in principe elke werkdag open. Bekijk de actuele openingstijden van het infocentrum en of er vanwege vakantie of feestdagen sprake is van aangepaste opening. het bezoekadres is Provincialeweg 10, 2809 RA Gouda. Entree via de rotonde bij de entree van de wijk.

Mag je varen in de Westergouweplas?

Ja, Er mag gevaren worden maar de roeiboot of kano die in het water gebruikt wordt, mag niet in het water blijven liggen. Bekijk uitgebreide informatie over het water en vaarhoogtes in Westergouwe.

Komt er een school in Westergouwe?

Voor informatie over de Tijdelijke Voorzieningen verwijzen we u naar westergouwe.nl. Informatie over de school (het kindcentrum) kunt u hier vinden.