fbpx

Fietsverbinding Westergouwe – Sluiseiland 

16.08.2017

De fietsverbinding tussen Eiland I (Westergouwe) en het Sluiseiland kan worden gebruikt zodra het provinciale fietspad langs de N207 gereed is. Provincie Zuid Holland heeft de aanbesteding voor de aanleg van het provinciale fietspad (traject fietsbrug Eiland I – Sluiseiland) kortgeleden afgerond. De verwachting is dat de werkzaamheden uiterlijk maart 2018 afgerond zijn.

Wat Projectbureau Westergouwe betreft wordt de fietsbrug de wijk uit (bij Eiland I) direct opengesteld op het moment dat het Provinciale fietspad gereed is.

Fietspad
Het fietspad krijgt een vlonderbrug over het water van de Ringvaart en sluit aan op de fietsverbinding bij de Sluis en de Sluisdijk. Hierdoor hoeft men niet meer fietsend over het huidige Viaduct richting de andere wijken van Gouda (Zie tekening).

Informatie
Wij zijn afhankelijk van de provinciale planning en hebben daar geen invloed op. De provincie zal naar verluid in september een informatieavond organiseren over het onderhoud aan de N207, de aanleg van het fietspad en het bijhorende tijdspad.

Indien wij verdere/ concrete informatie ontvangen, dan communiceren we dit op de bewonersportal.

170816_fietsbrug