fbpx
bewonersportal_1

Eigen woning

Verschillende buurtjes

U woont in Tuinen 3, op Eiland I of Eiland II, de deelgebieden van Westergouwe-I. De wijk wordt stapsgewijs ontwikkeld in buurtjes van 50 tot 100 woningen, elk met een eigen karakter en identiteit. U woont dus direct in een nette straat en opgeruimde buurt en heeft u gelijk plezier van uw woning en de omgeving. Daarnaast proberen we de overlast van bouwverkeer tot een minimum te beperken door omleidingsroutes aan te leggen. Kijk bij bewonersportal/nieuws voor de meest actuele werkzaamheden, routes en of dit voor u van toepassing is. We bouwen tot 2020 aan Westergouwe-I, de bouwwerkzaamheden in Westergouwe-II zijn inmiddels gestart.

Bekijk hier een PDF met de straatnamen.

Eigen tuin

In Westergouwe hebben bij oplevering veel woningen in de voor- en achtertuin hagen. Deze moeten door u (danwel de verhuurder) worden onderhouden en in stand worden gehouden. We zullen hier toezicht op houden, met een boete van 250 euro per dag voor het niet naleven hiervan.

Zand afvoeren

Westergouwe biedt u aan kosteloos overtollig zand af te voeren, omdat u bijvoorbeeld een tuin met veel groen aanlegt. Zoals u weet is Westergouwe integraal opgehoogd en langdurig voorbelast met zand om te zorgen voor een draagkrachtige, stabiele grond om op te bouwen en te wonen. U kunt nog gebruik maken van deze regeling tot een jaar na oplevering van uw woning.

Het zand dient u zelf te verzamelen in bigbags, welke door het Projectbureau beschikbaar worden gesteld. U zet de bigbag op een afgesproken datum op een parkeerplaats voor of achter uw huis. Download hier het Zand-terugregelement Westergouwe.

Glasvezel

Westergouwe heeft 2 mogelijkheden voor glasvezel, dit wordt standaard aangelegd tot in de woning. Het is aan u om de aanvraag te verzorgen en een contract aan te gaan met een netbeheerder. Er wordt geen kabel (koper) meer aangelegd in de wijk.

1. Reggefiber biedt het zogenaamde Fibre to the Home concept aan. Lees hier meer informatie over uw TV-Digitaal ontvanger.
2. Via Rekam kunt u zorgeloos snel internetten, haarscherp tv-kijken én voordelig bellen. Lees hier de glasvezelkrant van Rekam.

Westergouwe-I_kaart