fbpx

Voorzieningen in en rondom de wijk

Westergouwe krijgt haar eigen voorzieningen zoals een school, winkels en een gezondheidscentrum. Voorlopig zijn dit nog voorzieningen in een tijdelijke huisvesting. Als de wijk verder gegroeid is worden dit volwaardige voorzieningen zoals je van een wijk van deze omvang kan verwachten.

Kindcentrum de Ontdekkingsreizigers
Vanaf augustus 2017 kunnen kinderen naar school op Kindcentrum de Ontdekkingsreizigers (basisschool en kinderdagverblijf voor 2-12 jaar). Kindcentrum De Ontdekkingsreizigers is de plek in Westergouwe waar samen spelen, leren, ontwikkelen, ontmoeten en ontdekken centraal staat!

Kindcentrum_kleinKindcentrum De Ontdekkingsreizigers verzorgt opvang en onderwijs voor kinderen in de leeftijd van 0 tot en met 12 jaar. Op dit moment wordt de opvang voor kinderen van 0 tot 2 jaar op een andere locatie aangeboden. Kindcentrum De Ontdekkingsreizigers is een plek waar kinderen elkaar ontmoeten, samen spelen, leren, ontdekken en ontwikkelen.

Kindcentrum De Ontdekkingsreizigers is een initiatief van drie schoolbesturen en een kinderopvangorganisatie: de Groeiling, de Vier Windstreken, Stichting Klasse en Quadrant Kindercentra. Zij werken samen aan één nieuwe organisatie.

Gezondheidscentrum Westergouwe, een gezonde kijk op de wijk!
Gezondheidscentrum Westergouwe is geopend van maandag tot en met vrijdag. Op Maandag, Woensdag en Vrijdag van 9.00 tot 12.00 uur. Dinsdag van 10:00 tot 13:00 uur. Donderdag van 12:00 tot 15:00 uur.  Buiten deze tijden alleen op afspraak. Loop gerust eens bij ons binnen!

U kunt zich laten inschrijven bij de huisarts, de tandarts of een afspraak te maken met een van de andere disciplines die in ons gezondheidscentrum werkzaam zijn.

Het Gezondheidscentrum heeft de volgende disciplines in huis: • apotheek (binnenkort) • kinderfysiotherapie • diëtisten • drogist (binnenkort) • fysiotherapie • bloedafname • huisarts • verloskundigenpraktijk • logopedie • oefentherapie • sociaal team • tandartspraktijk • vierstroom • podotherapie (vanaf 1 mei).gezondheidscentrum

Meer informatie over zorgverleners op www.gcwestergouwe.nl.
Het Gezondheidscentrum is telefonisch bereikbaar op nummer 0182 200 – 800.
Ga eens kijken in het mooie centrum!

Tandartspraktijk Westergouwe
Tandartspraktijk Westergouwe is een tandartspraktijk waar gestreefd wordt naar tandheelkunde van hoogwaardige kwaliteit. Het gehele team zet zich in om u de best mogelijke mondzorg te geven. Het bieden van optimale tandheelkundige zorg waarbij uiteraard enkel en alleen rekening wordt gehouden houden met úw wensen en medische behoeften. Meer informatie op www.tandartspraktijkwestergouwe.nl of bekijk de folder.

Sterkliniek Westergouwe
Voor huisdieren en hun eigenaren is er Sterkliniek Westergouwe. Deze kliniek is een dependance van de Sterkliniek Korte Akkeren. Binnen dit diergezondheidscentrum wordt diergeneeskunde op hoog niveau bedreven, met geavanceerde apparatuur. Zo kunnen dieren ook voor behandeling tegen kanker en voor bijzondere tandheelkundige ingrepen terecht. Het initiatief in Westergouwe past goed bij de visie om diergeneeskundige behandeling en kennis aan zoveel mogelijk mensen dicht bij huis aan te bieden; liefst in de eigen wijk.

Voetbalvereniging Donk

svdonklogo-schaduwAan de andere kant van de Provincialeweg ligt voetbalvereniging Donk, een modern sportpark met drie kunstgrasvelden, een gezellig clubhuis en nette kleedkamers. Zowel voor voetbal op recreatie als op prestatie niveau kunt u bij hun terecht. Met gediplomeerde trainers en via een eigen ontwikkelingsplan worden de jeugdleden begeleidt. Op vrijdag, zaterdag en zondag spelen jongens, meisjes, heren en dames met plezier hun wedstrijden.

Bekijk hier een sv Donk-folder.