fbpx

opening GroenBlauwe zone in Westergouwe

Op vrijdag 16 juni is de GroenBlauwe zone in Westergouwe geopend door het overvaren van een trek-pontje in de natuurspeelplaats van het natuur- en recreatiegebied. Op het pontje stonden gedeputeerde Adri Bom-Lemstra, de kinderburgemeesters uit Gouda en Zuidplas en kinderen uit Moordrecht en Westergouwe.

 

Tijdens de opening hebben kinderen, bewoners uit Westergouwe en genodigden genoten van alles wat het gebied te bieden heeft. Met een gevulde knapzak over de schouder en landkaartje in de hand ging men de paden op… Vanaf nu is het gebied vrij toegankelijk via het Klompenpad uit Westergouwe (ingang naast het Kindercentrum de Ontdekkingsreizigers) of per fiets via de Provincialeweg. Door wandel- en fietspaden en vlonderbruggen is een groot deel van het gebied toegankelijk waardoor liefhebbers van rust en natuur uren kunnen rondstruinen. Als vanzelf ontdekt men de natuurspeelplaatsen, een visvijver, de uitkijktoren en broedschuren voor beschermde vogelsoorten.

 

Dank aan Provincie Zuid Holland, hoogheemraadschap Schieland en Krimpenerwaard en gemeente Zuidplas voor het mogelijk maken van de GroenBlauwe zone. Daarnaast dank aan aannemer van Gelder, zij hebben in weer en wind -letterlijk met de poten in de modder- het gebied aangelegd.

 

Kom, ontdek en geniet van het waterrijke natuur- en recreatiegebied vlakbij de stad.