fbpx

Burgemeester onthult nieuwe kinderverkeersborden

Met een feestelijke handeling zijn op maandag 27 januari, 9 kinderverkeersborden door burgemeester Pieter Verhoeve onthuld. De verkeersborden zijn gemaakt door basisschoolkinderen van Kindcentrum De Ontdekkingsreizigers.
Vanuit de wijk werden zorgen geuit over te hard rijden en overlast van hondenpoep. Kindcentrum De Ontdekkingsreizigers en Projectbureau Westergouwe hebben de handen ineengeslagen en gezocht naar een ludieke manier met serieuze ondertoon, om bestuurders en hondenbezitters bewust te maken van hun gedrag.

Geen gebodsborden maar wat-willen-we-graag-borden
De basisschoolkinderen van Kindcentrum De Ontdekkingsreizigers kregen de opdracht borden te maken die gaan over: “wat willen we graag”. Door dit uitgangspunt te hanteren worden bestuurders en hondenbezitters op een positieve manier aangesproken.
Kinderen van groep 1 tot en met groep 8 hebben aan de tekeningen gewerkt en uiteindelijk zijn er 9 winnaars bekendgemaakt: Niek, Fayen, Lize, Ava, Ties, Marco, Nienke, Gioa en Gabriëlle. Zij hebben met een DTP’er de tekeningen verder uitgewerkt tot echte verkeersborden, zonder dat de eigenheid van de kindertekeningen verloren zijn gegaan.

Speurtocht door de wijk
Na afloop stonden alle verkeersborden ook daadwerkelijk permanent in Westergouwe. Met een plattegrond op zak konden alle kinderen de eigen gemaakte verkeersborden bezoeken.

Bekijk het foto-album (besloten) voor een impressie van de middag.

 

terug