fbpx

Start bouw van Wijdeblik Westergouwe-II

Met een feestelijke handeling is de bouw van de wijk Wijdeblik in Westergouwe-II gestart. Op 24 januari hebben Rogier Tetteroo (wethouder gemeente Gouda) en Rob Tummers (Directeur Klant en Markt Dura Vermeer), samen een vloerplaat ingelegd als teken van een mooie voortzetting van de bouw van Westergouwe in Gouda.
Westergouwe is een gebiedsontwikkeling van in totaal 4.000 woningen. Het project Wijdeblik bestaat uit 53 woningen die door Dura Vermeer worden ontwikkeld.

Compleet gasloos en energieneutraal
Compleet gasloos en energieneutraal, zo zijn de 53 goudse woningen het beste te typeren. De variatie tussen rijwoningen, twee-onder-een kap woningen en een vrijstaande woning resulteert in een authentieke Goudse woonwijk. De woningen vallen op door hun uitstraling. Fraaie donkerrode, grijsrode of oker bakstenen gevels met in het wit het Goudse stroopwafel patroon. Daarnaast hebben de woningen stijlvolle donkergrijze dakpannen met zonnepanelen.

Geen energierekening met nul-op-de-meter, is een is een van de kenmerken van deze woningen. Daarnaast hebben ze allen een royale achtertuin, ruime woonkamer, tweede toilet op de eerste verdieping en drie of vier slaapkamers. De zolder kan ook naar eigen idee worden vormgegeven. Westergouwe, waarin Wijdeblik gelegen is, mag zich de groenste en waterrijkste nieuwbouwwijk van de Randstad noemen. Zo heeft de wijk een eigen natuur- en recreatiegebied, De GroenBlauwe zone, van circa 45 hectare groot (zo’n 60 voetbalvelden!), met wandel- en fietspaden, vlonderbruggen, natuurspeelplaatsen, visvijver, uitkijktoren en broedschuren voor beschermde vogelsoorten.

Realisatie
De realisatie van de woningen is in handen van Dura Vermeer. Naar verwachting worden de woningen van Wijdeblik van fase A in het derde kwartaal van 2020 opgeleverd. De woningen van Wijdeblik fase B worden naar verwachting in het vierde kwartaal van 2020 opgeleverd. Dit is nadrukkelijk een prognose, hier kunnen geen rechten aan worden ontleend. Er zijn nog enkele woningen te koop. Het actuele aanbod en meer informatie over het project is te vinden op www.wijdeblikgouda.nl.

 

 

terug