fbpx

Een mooi nieuw stukje Gouda

In het levendige Westergouwe wordt al heerlijk gewoond. In het groen of langs het water. Telkens anders. Telkens verrassend. Altijd royaal en comfortabel. Met volop ruimte om te sporten en te spelen. Er is onder andere een kinderopvang, een basisschool en een gezondheidscentrum. De supermarkt is de meest circulaire Albert Heijn van Nederland en er volgt een eigentijds en volwaardig winkelaanbod. Zo wordt duurzaam leven wel heel gemakkelijk!

Westergouwe is een project van de gemeente Gouda, VolkerWessels Vastgoed en Heijmans.

 

Westergouwe, wonen voor de toekomst
De komende jaren bloeit Westergouwe uit tot een compleet nieuwe woonwijk met zo’n 4.000 woningen, eigen stadse voorzieningen, groen, water en veel ruimte voor recreatie en spelen. In 2016 zijn de eerste woningen in Westergouwe opgeleverd en sinds de zomer 2017 is het natuur- en recreatiegebied ‘de Groenblauwe zone’ open voor publiek.

Zelf bouwen?
Wilt u zelf bouwen? Ook dan kunt u snel terecht in Westergouwe. Op het Eiland II ontwerpt en realiseert u welstandsvrij uw droomhuis. In Westergouwe-II (de volgende fase) zijn er kavels voor zelfbouw beschikbaar. Heeft u interesse, laat dit dan weten door een mail te sturen aan het Projectbureau.

 

 

Groen en blauw
Met zoveel water en natuur in de wijk is er voor kinderen genoeg ruimte om lekker te spelen. Daarnaast worden verspreid door de wijk aantrekkelijke speelvoorzieningen voor verschillende leeftijdscategorieën aangelegd zoals een natuurspeelplek, trapveldje en vissteiger. Vanuit de wijk komen er meerdere ingangen naar het natuur- en recreatiegebied. In het gebied zelf heerst vooral rust en kunt u gebruik maken van (half-) verharde fiets-, wandel- en struinpaden. Een deel van het natuur en recreatiegebied is beschermd natuurgebied.

Gelijk gezellig
Westergouwe wordt stapsgewijs ontwikkeld in buurtjes van 50 tot 100 woningen. U woont dus direct in een nette straat en opgeruimde buurt. Zo heeft u gelijk plezier van uw woning en de omgeving. Overlast van bouwverkeer wordt tot een minimum beperkt.

 

Interactieve kaart