fbpx

…EEN MOOI OUD STUKJE GOUDA

Als je wilt, sta je binnen 10 fietsminuten op de historische Markt. Te midden van de smalle winkelstraten, eeuwenoude grachten, verborgen hofjes en uitnodigende terrassen. En… niet voor niets is de binnenstad van Gouda eerder al verkozen als de beste van Nederland. Net als de warenmarkt, het theater en de bibliotheek. Gouda heeft dit jaar ook nog eens de titel Beste Evenementenstad van Nederland binnengehaald. Je merkt al snel waarom!

Centraal gelegen
Westergouwe ligt centraal in de Randstad en dichtbij de grote steden Rotterdam, Den Haag en Utrecht. De omgeving van Westergouwe kenmerkt zich door mooie natuurgebieden met aantrekkelijke fietsverbindingen. En u zit ook nog eens zó in hartje Gouda, met een prachtige historische binnenstad. Westergouwe, een mooi nieuw stukje Gouda, vlak bij een mooi oud stukje Gouda!

 

Uitstekend bereikbaar
Westergouwe is heel goed bereikbaar. De wijk krijgt aansluitingen op twee provinciale wegen. Via de N456 zit u snel op de A20 en de A12. Via de N207 rijdt u naar Waddinxveen en de binnenstad van Gouda. Ook handig: het NS-station van Gouda is op fietsafstand. U bent dus met zowel auto als trein snel buiten de stad. Liever op de fiets? Er liggen fietspaden langs de N456 en de N207.

 

GOUDSE VOORZIENINGEN

Volop voorzieningen

Gouda biedt volop voorzieningen, zoals Cinema Gouda, de Goudse Schouwburg, verschillende musea, het nieuwe zwemcomplex en meerdere sporthallen.

Aan de rand van de binnenstad vindt u de Chocoladefabriek, een kenniscentrum met bibliotheek en streekarchief. Cultuurhuis de Garenspinnerij organiseert allerlei activiteiten op het gebied van muziek, dans en beeldende kunst.

 

Kindcentrum de ontdekkingsreizigers

Kindcentrum De Ontdekkingsreizigers is een basisschool, kinderdagopvang, een peutergroep en BSO in de wijk! Al vanaf het 1e jaar dat er in de wijk gewoond wordt.

Het Kindcentrum biedt voor kinderen ontwikkeling op maat, waarbij ruimte ontstaat om talenten te ontwikkelen en de wereld te ontdekken, zodat je kunt zijn wie je bent en worden wie je wilt zijn.

Albert Heijn

De supermarkt is de meest circulaire Albert Heijn van Nederland. Bij de bouw en de inrichting van de winkel zijn zoveel mogelijk gerecyclede en recyclebare materialen gebruikt. Daarmee is de vestiging de meest duurzame die de supermarktketen tot nu toe heeft gebouwd. Op termijn volgt er een eigentijds en volwaardig winkelaanbod.

Zo wordt duurzaam leven wel heel gemakkelijk!

WESTERGOUWE UIT DE LUCHT